Google планира безпилотни таксита

Google вече тества успешно самоуправляваща се Toyota и пристъпва към разработка на собствена кола

Google вече тества успешно самоуправляваща се Toyota

Google разработва собствен автомобил с намерението да пусне услуга за безпилотни таксита, твърди блогът на Джесика Лесин, дългогодишен журналист в Уолстрийт Джърнъл.

Интересите на Google към безпилотните автомобили са известни отдавна. Компанията проведе успешни тестове със специално оборудван модел на Toyota и обеща колите без шофьор да се появят по пътищата в рамките на десетилетие.

Интернет гигантът се надява да пробуди интереса на производителите към технологиите за автономни коли, независимо дали самата Google участва в тези проекти. Нов момент в плановете на компанията е преминаване от експерименти с чужди коли към разработка на собствен автомобил.

Твърди се, че Google преговаря с доставчици на компоненти за автомобили, вкл. Continental AG и Magna International. Една от идеите на компанията е да пусне услуга за безпилотни таксита.

Първоначално в подобни автомобили ще присъства шофьор, който ще контролира работата на автоматичните системи и ще се намесва при необходимост. С усъвършенстване на безпилотното шофиране, мястото на водача ще отпадне.

Коментари по темата: „Google планира безпилотни таксита”

добавете коментар...

  1. :о)

    Demolition Man is a 1993 American science fiction action film directed by Marco Brambilla, and starring Sylvester Stallone and Wesley Snipes. Sandra Bullock …

    Който го е гледал ще се сети 🙂

    не само си плащаш с пръстов отпечатък, ами те глобяват ако се разпсуваш 🙂

  2. читател

    В този ред на мисли сигурно ще са оборудвани и с банкомат,който приема пари и връща ресто.Ако има недобросъвестен клиент,който не иска да плати,автомобилният компютър няма да отключва вратите,а ще звъни в най-близкото полицейско управление,предполагам:)

Коментар