iOS може да конкурира Android в евтиния сегмент

Apple има големи шансове на пазара за евтини смартфони, смятат анализатори

Apple има големи шансове на пазара за евтини смартфони, смятат анализатори

Мобилната платформа iOS на Apple може да окаже сериозна конкуренция на Android в евтиния сегмент устройства, считат анализатори от Digitimes Research.

Android предявява все по-големи изисквания към хардуера на смартфоните, като в перспектива това може да се отрази негативно на пазарния й дял в сегмента на устройствата от нисък клас, предупреждават тайванските анализатори.

За производителите става все по-трудно да пускат евтини устройства под управление на Android. Предишните версии на мобилната платформа на Google работеха отлично с бюджетните апарати, но по производителност и функционалност тези системи вече не отговарят на изискванията на пазара, отбелязва Digitimes Research.

iOS, за разлика от Android, има по-добра система за управление и по-малки изисквания към хардуера, считат анализаторите. Благодарение на тези свои предимства, платформата на Apple може да конкурира сериозно Android в сегмента на устройствата от бюджетния клас, в случай, че създателят на iPhone действително реши да влезе на пазара за евтини смартфони.

Digitimes Research отбелязва също, че заради високите изисквания към хардуера на последните версии на Android, някои производители на устройства са насочили вниманието си към платформи като Firefox OS, Tizen, MeeGo и Windows Phone.

Коментари по темата: „iOS може да конкурира Android в евтиния сегмент”

добавете коментар...

  1. nikito_blend

    В Android 5 проблемът е решен, но се бави за да могат производителите да си обновят смартфоните до 4.3.

  2. АА

    как може оригинала да бъде конкуриран от бледи копия ?!

  3. Gen

    Е нали пак Apple ще ги произвежда тези телефони, което веднага ги прави не най-евтини.

Коментар