Излиза базов телефон за разговори Nokia 515

Nokia 515 е дебел 11 мм и ще се предлага в черен и бял цвят

Nokia 515 е дебел 11 мм и ще се предлага в черен и бял цвят

Nokia представи вчера мобилен телефон от бюджетния клас със стилен и здрав корпус от лека алуминиева сплав, достъпен във варианти с една или две SIM карти. Моделът Nokia 515 се отличава с устойчив на надраскване Gorilla Glass 2 дисплей и класически полиран пръстен за камерата. Телефонът е дебел 11 мм и ще се предлага в черен и бял цвят.

Nokia 515 идва с интелигентни функции за заснемане и 5-мегапикселова камера с LED светкавица. Налични са опции за заснемане, редактиране и споделяне на изображенията, вкл. панорама, последователни снимки (пет кадъра с едно кликване) и автопортрет. Вградената гласова услуга навигира потребителите, за да гарантира, че са в кадър, преди да бъде направена снимката.

Споделянето на снимки става директно от галерията в социалните мрежи. Потребителите могат да споделят изображения и чрез услугата Slam, която е вградена в Nokia 515, както и да насочат своето съдържание към други телефони с Bluetooth.

Nokia 515 поддържа 3.5G HSDPA интернет. Вариантът с една SIM карта има режим на готовност до 38 дни. Популярни приложения като Facebook, Twitter и Nimbuzz са предварително инсталирани на телефона, а Mail for Exchange позволява проверка на електронна поща и синхронизиране на календари и контакти. Устройството може да бъде свързано към компютър или лаптоп, за да се ползва като модем, чрез USB кабел.

Новият телефон идва със софтуерно подобрение HD Voice за чист звук в шумна среда. Предварително инсталираното приложение Transfer синхронизира контактите директно от смартфоните Lumia, както и всички устройства с Windows Phone 8 и Android, превръщайки Nokia 515 в допълнително или второ устройство. Nokia 515 използва същата Micro SIM карта като смартфоните, което го прави подходящ втори телефон.

Nokia 515 е добър пример за телефон, предназначен за хора, които не винаги се нуждаят от множеството функции на смартфоните и предпочитат удобен базов телефон за разговори и изпращане на съобщения, коментира новото устройство Симон Бейкър от IDC CEMA.

Продажбите на Nokia 515 започват в Русия, Германия, Швейцария и Полша през септември 2013 г. на цена 115 евро/149 долара. Не се съобщава кога моделът ще стане достъпен на пазара в България.

Коментар