HP ще доставя „десктоп като услуга” на Ericsson

HP ще внедри облачен модел "десктоп като услуга" в Ericsson

HP ще внедри облачен модел “десктоп като услуга” в Ericsson

HP ще помогне на водещ доставчик на телекомуникации да трансформира ИТ средата си. Подразделението за корпоративни услуги, HP Enterprise Services, обяви, че удължава с три години договора си с шведската компания Ericsson.

В рамките на новото партньорство HP ще замени десктоп услугите на Ericsson с облачен модел „десктоп като услуга”, използвайки HP Workplace360 Services и HP Client Virtualization Services. След внедряването, повечето служители на Ericsson ще имат достъп до всяко приложение и всеки документ на компанията от всяко място.

Договорът предвижда и доставка на услуги HP Service Desk Services. Ще бъде създаден стандартизиран модел на обслужване, с единна точка на контакт (телефон, имейл, чат и уеб базирана самопомощ) за служителите при решаване на проблеми и заявки в ИТ и комуникационната инфраструктура.

Преминаването към базирано на облака ИТ решение ще позволи на Ericsson да изглади по-гъвкава и мащабируема среда, както и единен стандарт за цените на услугите. Със стандартизираната среда, Ericsson ще може да намали своите ИТ разходи.

Коментар