Samsung показва концептуални принтери за мобилен печат

Концептуалните принтери на Samsung, показани на IFA 2013, предлага функции за мобилен печат

Концептуалните принтери на Samsung, показани на IFA 2013, предлагат функции за мобилен печат

Samsung ще демонстрира няколко концептуални принтера с иновативен дизайн и функции за мобилен печат по време на изложението IFA 2013 в Берлин.

Моделът Wave се отличава с минималистичен органичен дизайн и докинг функция за смартфон. Свързвайки принтера със смартфон, потребителят може директно да отпечатва съдържание, запазено на телефона.

С интересен ретро дизайн се отличава концептуалният модел Indie. Устройството комбинира принтер и мобилна докинг звукова система, която позволява също зареждане на смартфон.

Считаше се, че разпространението на мобилните устройства и преминаването към офиси без хартия ще се отразят върху нуждите от печат. Според скорошно проучване на IDC обаче, страниците, отпечатани от единични и мултифункционални принтери през 2012 г., могат да покрият площта на Ню Йорк 237 пъти.

В допълнение, проучването разкрива, че потребителите на смартфони и таблети печатат повече от тези, които не притежават подобни устройства. Докладът на IDC също така прогнозира, че повече от половината от потребителите на мобилни устройства ще се включат в мобилния печат в офисите до 2015 г.

Samsung разработва мобилни приложения от 2009 г. По-рано тази година компанията показа първия в света цветен лазерен NFC принтер Xpress C460, който подобрява значително удобството на мобилния печат. През септември Samsung ще представи в Европа серията M2070, която се състои от черно-бял лазерен принтер и мултифункционален NFC принтер.

Коментар