Ericsson запазва лидерската си позиция за LTE инфраструктура през 2013 г.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) обяви, че компанията е определена като лидер в LTE индустрията за четвърта поредна година в „Лидерския квадрант“ в годишния доклад на Gartner „Magic Quadrant” 2013 за LTE инфраструктура. Като водеща в IT изследванията и консултантската дейност в световен мащаб, Gartner оценява крайните доставчици на LTE оборудване (радио и основно оборудване) на базата на представянето им и цялостната им визия за LTE пазара.

Ericsson предлага хетерогенни мрежови решения с Wi-Fi интеграция за малки клетки, цялостни LTE решения с широко покритие, WCDMA и CDMA, както и професионални услуги.

„Щастливи сме, че в своя доклад “Magic Quadrant” Gartner ни разпознава като лидер в LTE областта за четвърта поредна година. Вярваме, че това потвърждава и други независими измервания и доклади на водещи оператори, които твърдят, че Ericsson разполага с най-доброто мрежово представяне в индустрията,“ коментира Томас Норен, вицепрезидент и ръководител на отдел „Product Area Radio” в Ericsson.

„Ние сме и единственият доставчик, който разполага с базови станции с интегрирана антена за търговски цели, които влизат в употреба бързо и осигуряват допълнителните предимства на радио покритието, давайки възможност на операторите да предлагат по-високи скорости и да се справят с по-голям трафик по-ефективно от гледна точка на разходите. Ericsson ще продължи да показва лидерски позиции в сферата на услугите — например, ние сме лидер във VoLTE и LTE Broadcast.“

Ericsson присъства на пазари с висок трафик и поддържа мрежите на 9 от десетте най-големи LTE оператори по брой клиенти към май 2013 г.