Microsoft добави OCR за картинките в SkyDrive

Облачната услуга SkyDrive вече автоматично разпознава текста в картинките

Облачната услуга SkyDrive вече автоматично разпознава текста в картинките

Microsoft добави оптично разпознаване на текст (OCR) в изображения, съхранявани в облачната услуга SkyDrive, по примера на своя конкурент Google.

Инструментът работи автоматично, така че потребителите на SkyDrive могат веднага да се запознаят с текста, който OCR системата извлича от снимките, направени с фотокамерите, съобщи блогът на Microsoft.

Новата функция може да бъде особено полезна за потребители на смартфони, които използват камерата на мобилното устройство, за да снимат знаци, карти, визитки и други текстови обекти за последващо запознаване с тях. Устройствата, работещи под управление на Windows Phone, качват автоматично снимките в SkyDrive.

Облачната услуга използва същата OCR технология, която Microsoft прилага в търсачката Bing. На този етап обаче функцията за разпознаване на текст работи само с ограничен брой езици – английски, португалски, испански, френски и немски.

Google внедри технология за оптично разпознаване на текст не само за изображенията, съхранявани в облачното хранилище Google Drive, но и за файловете PDF.

Коментар