Японски стартъп тества летящ електромобил

SD-03 представлява квадрокоптер с кабина и двойно повече витла от други подобни возила
(снимка: SkyDrive видео)

Подкрепяният от Toyota японски стартъп SkyDrive започна полеви изпитания на летящ електрически автомобил. Тестовете на иновативното превозно средство с обозначение SD-03 се провеждат на полигона на Toyota.

SD-03 се счита за най-малкото електрическо превозно средство с вертикално излитане и кацане. Проектът цели да наложи на пазара „ново превозно средство за градски живот”.

Иновативният SD-03 изглежда като дрон, но има кабина и двойно повече витла отколкото обикновен квадрокоптер. Това е направено от съображения за сигурност в случай на повреда на едно или повече от витлата.

Въпреки че SkyDrive започна открити тестове на разработката си, окончателната версия на превозното средство няма да се появи скоро по обществените пътища и във въздуха.

Компанията се надява да получи разрешение за полети извън тестовата площадка до края на тази година, а двуместен комерсиален вариант на SD-03 трябва да излезе през 2023 г., когато в Япония ще появят летящи таксита.

Коментари по темата: „Японски стартъп тества летящ електромобил”

добавете коментар...

  1. Fishcake

    Китайската Ehang от доста време пуска клипчета на безпилотни такси дронове и вече правят изпитания. Изглеждат по-напред в материята.

Коментар