Летяща кола вече се продава онлайн

EH216-S развива максимална скорост 130 км/ч на височина до 3000 м
(снимка: EHang)

В новаторски ход EHang, китайският производител на електрически превозни средства с вертикално излитане и кацане (eVTOL), пусна своето летящо такси EH216-S в онлайн платформата за пазаруване на Alibaba – Taobao.

С цена от 2,39 милиона юана (332 000 щатски долара), EH216-S може да революционизира градския транспорт и да отбележи важен крайъгълен камък в ерата на автономните самолети за превоз на пътници, отбелязва SCMP в репортаж за иновативното возило.

EH216-S привлече огромно внимание, като извърши над 42 000 успешни тестови полета в повече от 14 държави. По-специално, моделът стана първият в света притежател на сертификат за летателна годност за безпилотни eVTOL от Администрацията за гражданска авиация на Китай (CAAC), което подчертава неговата безопасност и надеждност.

Пускането на EH216-S в платформата Taobao подсказва стратегическия ход на EHang да се включи в разрастващия се пазар на решения за градска въздушна мобилност. С препоръчителна цена на дребно от 410 000 щатски долара за международни купувачи от 1 април, EHang е готова за глобално разрастване.

Ху Хуаджъ, основател, председател и главен изпълнителен директор на EHang, е уверен в потенциала на EH216-S, подчертавайки трансформиращото въздействие на сертификата за летателна годност, който возилото получи. Това постижение подхрани скок в търсенето и стимулира растежа на приходите, като печалбата на компанията за четвъртото тримесечие нарасна с 260,9%, в сравнение със същия период на 2022 г.

Комерсиализирането на летящи таксита предвещава ера на достъпна въздушна мобилност
(снимка: EHang)

Основните спецификации на EH216-S включват максимална скорост 130 км/ч, крейсерска скорост 100 км/ч и максимална надморска височина на летене 3000 м. С пробег от 30 км и време на полет от 25 минути, съчетано с време за презареждане от 120 минути, EH216-S обещава ефективност и удобство за градските пътуващи.

EHang предвижда разнообразни приложения за EH216-S, вариращи от въздушни таксиметрови услуги и въздушен туризъм до летищни совалки и транспорт през острови. Компанията е подписала стратегически партньорства с различни общински правителства, за да подпомогне развитието на икономически екосистеми на ниска надморска височина.

Комерсиализирането на летящи таксита в Taobao предвещава нова ера на достъпна градска въздушна мобилност, в съответствие със стратегическата визия на Китай за нововъзникващите индустрии. С около 20 провинции, даващи приоритет на развитието на икономиката на ниска надморска височина, EH216-S е една от иновациите, готови да прекроят бъдещето на транспорта.

Коментари по темата: „Летяща кола вече се продава онлайн”

добавете коментар...

  1. Валери

    ±6=най много 12

Коментар