FineReader 14 – мощен софтуер за обработка на документи

FineReader 14 има опростен и интуитивен интерфейс, с удобен достъп до всички основни функции

Дигиталната трансформация е императив за съвременния бизнес. Решенията и инструментите за тази цел са различни, в зависимост от естеството и мащабите на дейността. Софтуерът ABBY FineReader, който наскоро беше обновен до версия 14, се явява едно от най-функционалните и усъвършенствани решения за цифровизиране и обработка на документи, от което могат да се възползват компании и организации от всякакви размери в частния и публичния сектор.

ABBYY FineReader 14 предлага развита функционалност за работа с всеки хартиен документ и PDF файл, който е създаден цифрово или чрез сканиране. Няколко са основните дейности, които този софтуер покрива напълно, с широк набор от характеристики и функции – сканиране, редактиране, конвертиране, сравняване и коментиране на документи. Добавете към това и професионалните възможности за защита на документите с пароли и цифров подпис.

Инсталирането на FineReader 14 е бързо и няма да затрудни дори и неопитни потребители

Версия 14 на FineReader съчетава отлична функционалност за оптично разпознаване на символи (OCR) с разширени възможности за работа с PDF файлове и сравняване на документи. Чрез оптимално използване на повече от 20 години опит в развитието на OCR, разработчикът ABBYY предоставя мощен инструмент за ускоряване на процесите, свързани с документооборот, отбелязват анализаторите от IDC.

FineReader 14 позволява безпроблемно редактиране на документи, вкл. корекции на текста, добавяне на изображения, линии и други елементи

Работата с приложението е лесна и интуитивна. В това се убедихме от теста на новата версия, за която получихме бизнес лиценз от ABBYY. Програмата има опростен интерфейс, с лесен достъп до основните функции – сканиране, отваряне на PDF, сравняване и конвертиране на документи.

Усъвършенстваната OCR технология осигурява високо качество при конвертиране на сканираните копия и PDF файлове в популярни цифрови формати, които позволяват редактиране и търсене, вкл. Word, Excel, PowerPoint, PDF и др. Интеграцията на OCR в PDF инструментите на FineReader 14 дава възможност за автоматично прилагане на OCR към PDF файлове при необходимост, като така улеснява значително работата на потребителите.

Редактиране на документа в режим на оптично разпознаване на символи (OCR)

Приложението създава PDF документи, които могат да се редактират безпроблемно – например промяна на текста, добавяне на изображения и други елементи, коментари и вмъкване на бележки в документа, добавяне на нови страници, прикачане на файлове към документа и т.н. Като бизнес инструмент, FineReader 14 поддържа тези операции в режим на съвместна работа с предвидените за целта функции за одобрение, подписване и защита на файловете.

Функцията за сравняване на документи открива и маркира всички направени промени в даден файл

FineReader 14 включва изцяло нова функция за сравняване на документи, която открива и маркира всички промени в текста между две версии на един и същ документ, независимо какъв е форматът. Една от най-полезните функции, разбира се, е възможността за търсене на думи и изрази в документите, особено при работа с по-обемни документи. Предвиден е също полезен и удобен инструмент за прихващане в буфера на избрани зони от екрана.

FineReader 14 предлага удобна възможност за одобряване на документите с печат при съвместна работа

Новата версия на FineReader поддържа разпознаване на текст на повече от 190 езика, вкл. български, но и някои трудни за дигитализиране езици като иврит, арабски, корейски, китайски и японски. Софтуерът поддържа също прости математически формули и фонетична транскрипция на английски език.

Потребителите на FineReader 14 могат лесно да вмъкват коментари в редактирания документ

ABBYY FineReader 14 е достъпен по целия свят в три версии: Standard, Corporate и Enterprise, като може да се поръча онлайн от магазините и партньорите на ABBYY.  Стандартната версия – с функции за сканиране, редактиране, конвертиране и сравняване – струва 199 евро. Бизнес версията добавя сравняване и автоматизация и има цена от 299 евро, а корпоративната – с разширени възможности за автоматизация – се предлага за 499 евро.

Даунлоуд: ABBYY FineReader 14

Коментар