Защо UPDF се смята за основният конкурент на Adobe Acrobat?

UPDF е един от малкото PDF редактори, които предлагат AI функции на всички платформи

Всеки е чувал за PDF формата, но малцина наистина знаят какво представлява и защо е толкова популярен. Основното предимство на този файлов формат е, че запазва оформлението, структурата и целия документ идентични, независимо от програмата за преглед на PDF файлове, която използвате. Получателят не може да променя съдържанието на документа или неговото форматиране без подходящ софтуер: PDF редактор. Първоначално само Adobe Acrobat можеше да редактира такива файлове – именно Adobe е изобретателят на PDF формата. Но с течение на времето на пазара се появиха по-ефективни решения на по-конкурентни цени. Точно такъв продукт е UPDF. Съвместим с Windows, macOS, Android, iOS и iPadOS, този софтуер предлага много функции за промяна на PDF файловете така, както сметнете за добре. Като бонус се предлага изключителна отстъпка за лиценза UPDF Pro (с интегриран допълнителен модул, управляван от AI) и допълнителна възможност за спечелване на награда на стойност $799.

Какво предлага UPDF?

Подобно на повечето PDF софтуери, UPDF включва инструменти за пояснения и коментари. Но той отива по-далеч от своите конкуренти, като предлага не по-малко от сто стикера, многобройни печати, които вече са предварително дефинирани или могат да бъдат персонализирани според вашите нужди, моливи (с персонализиране на цвят, дебелина и непрозрачност) за ограждане или подчертаване на елементи от документа, геометрични форми, инструменти за подчертаване, зачертаване, маркиране и т.н. Потребителите ще имат текстови полета за вмъкване и дори текстови полета със стрелки, които показват, че това е надпис.

По отношение на инструментите за редактиране, UPDF очаквано може да редактира текста, изображенията и връзките на представения документ. Но с UPDF също имате възможност да наслагвате текстова област (или изображение) върху оригиналната област. И ако трябва да промените текста, приложението автоматично идентифицира и избира шрифта, без да възникват проблеми със съвместимостта на знаците.

И ако случайно текстът на вашия документ не може да се редактира, тогава на помощ идва добавката за разпознаване на символи (OCR), която се изтегля и инсталира под формата на плъгин (за настолни версии) – вашият файл ще бъде сканиран за идентифициране и неразпознатият текст ще стане четим и редактируем. Налични са няколко опции за конвертиране на файла – конвертиране на PDF в Word, Excel, CSV, изображение, XML и много други формати.

Но има една функция, която заслужава особено внимание, а UPDF е един от малкото PDF редактори, които я предлагат – това е AI на всички платформи. За да се възползвате от функциите на изкуствения интелект, UPDF AI първо ви кани да качите документа си в UPDF AI, преди да ви помогне по много начини. Инструментът може да превежда текст на различни езици, да извлича основните данни, за да напише резюме, да обяснява определени концепции или дори да генерира статии, свързани с документа.

UPDF срещу Adobe Acrobat Pro, или как ученикът надминава майстора?

По отношение на основната функционалност има малко разлики между Adobe Acrobat и UPDF.

Имате инструменти за редактиране на текст, изображения и връзки към съществуващи документи, както и инструменти за пояснения и коментари. Визуализаторите ви позволяват лесно да навигирате в страниците, но от друга страна, UPDF е единственият, който предлага слайдшоу. Това е значима опция за професионалисти, които не се нуждаят от софтуер на трети страни, за да стартират презентация от PDF документ.

По отношение на цените и двата издателя предлагат абонаменти, за да се възползват от техните PDF инструменти, но това е единственото общо, което имат. UPDF също така предлага постоянен лиценз за доживотен достъп до всички негови функции и цената му е само 12% от лиценза за Adobe Acrobat Pro – ще можете да се възползвате от запазване на промените във вашите PDF файлове без воден знак, всички неограничени функции и до 10 GB облачно хранилище (и допълнителни 10 GB с разширението AI). Имайте предвид, че AI инструментите са част от отделен абонамент или са добавени към вашия абонамент за UPDF Pro. И ако сключите абонамент за UPDF, ще можете да се възползвате от вашите инструменти на 4 устройства – те са идеални за инсталиране на смартфона, семейния компютър, офис компютъра и т.н.

Друга забележителна разлика е, че Adobe Acrobat Pro не се предлага като мобилно приложение, за разлика от UPDF, който има мобилни приложения за Android и iOS. Наистина, Adobe предлага мобилни PDF приложения за своята програма за преглед на документи Adobe Acrobat Reader, за подписване на документи с Acrobat Sign и за сканиране на изображение в PDF документ, но не предлага функция за редактиране директно на смартфон или таблет.

Разбира се, има безплатен софтуер, който може да свърши работа за някои анотации или преглед на PDF документи, но такива приложения обикновено са много ограничени по отношение на функционалността за редактиране, но така или иначе ще трябва да го правите – затова преминете през абонамент или закупете лиценз. С UPDF ще се възползвате от безплатна версия, където можете да тествате всички функции. Единствените ограничения са, че вашият документ ще включва воден знак и вашето място за съхранение в UPDF Cloud е 1 GB. Ще имате 2 безплатни преобразувания на ден и OCR функцията за трансформиране на сканиран PDF няма да доведе до запазване на документа.

Кликнете, за да изпробвате UPDF сега, имате и шанс да спечелите награда на стойност $799 и ексклузивна отстъпка.

съдържание от UPDF