Биткойн преодоля границата от $2000

Биткойн пише история – за първи път превиши психологическата граница от $2000

Продължава възходът на виртуалната валута биткойн (bitcoin). В края на седмицата котировките на най-популярната криптовалута постигнаха нов исторически рекорд.

Биткойн преодоля границата от 2000 долара през уикенда. По-точно, в неделя беше регистриран курс от 2086,08 долара за един биткойн, според информация от Cоindesk. По-късно през деня цената на единица криптовалута се понижи леко, но остана над границата от 2000 долара.

От началото на годината биткойн поскъпна над два пъти. По-сериозен спад имаше през март, когато един биткойн струваше под 900 долара, като оттогава досега покачването е със 125%, а от началото на годината – с над 100%.

Най-много обменни операции с биткойни се извършват с участието на японски валути. По-конкретно, йената е замесена в 45% от операциите с виртуалната валута. На второ място в обменните операции с биткойн е щатският долар, на който се падат около 30% от паричния поток.

В неделя, 21 май, един биткойн се обменяше за близо 2090 долара (източник: CoinDesk)

Преодоляването на психологическата граница от 2000 долара е важен етап и ще генерира по-нататъшен интерес, който може да покачи цените още повече, коментират анализатори. Същевременно, данните от Google Trends показват, че онлайн търсенето по думата bitcoin все още не се е възстановило до нивото от декември 2013 г., но се приближава до него.

Рязкото повишаване на цената на биткойн в последните няколко месеца съвпадна със засиления обем на търговията на големите борси. На 5 май търговията с всички цифрови активи надхвърли $178 млн., изпреварвайки предишния рекорд с 25%. Друг фактор за поскъпване на виртуалната валута е регулирането на биткойн в Япония.

Коментари по темата: „Биткойн преодоля границата от $2000”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Caмо един плюс : лесно се прехвърля(което си е и минус като ти я откраднът)

    и много минуси :

    тежка(целият блокчейн)
    няма покритие
    лесно унищожим частен ключ(изгоря диска)
    много вирусия я търсят
    ….

  2. Anonymous

    Пирамида – да забогатееш( а реално фалираш) без да работиш.

  3. Ф1

    Аз не бих се доближил до бит койн, загубиш ли си виртуалния ключ, после няма връщане. Четох за един човек как си гледал портфейла и парите си му седели непокътнати но понеже си загубил ключа и де факто парите са ничии вече и си стоят така.

  4. Anonymous

    Пирамида

    2ма решили да напомпят цената :

  5. Георги

    Така и не разбрах как се определя цената на биткойна. За разлика от конвеционалните валути, където са подкрепени – малко или много, с някакво производство, икономика, правителство и т.н. Тук единственото което движи цената май е търсенето на нещо без реално физическо изражение, предлагащо анонимно разплащане. Аз го разбирам просто като пирамида, ама може и да бъркам. Ако някой може да разясни причината за тая цена, ще съм благодарен.

  6. Anonymous

    21 милиона биткойна * 2 000$ = 42 миларда $

  7. Anonymous

    Купувай сега е момента.

  8. Saevar

    до морона под мен:
    пълен каун си….

  9. Anonymous

    Хазарт

Коментар