Facebook ще ползва имената и снимките ни за реклама

Новr правила във Facebook ще позволят на социалната мрежа да ползва за рекламни цели имената и сничките на потребителите

Нови правила във Facebook ще позволят на социалната мрежа да ползва за рекламни цели имената и снимките на потребителите

Facebook извършва сериозни промени в политиката си за ползване на потребителски данни. Някои от промените могат да се окажат неприятни за част от аудиторията на най-голямата социална мрежа.

Съгласно новите правила, обсъждани в момента, Facebook може да използва изображенията от профила на потребителя за целева реклама, съобщи AllThingsD.

Неотдавна социалната мрежа беше осъдена да плати $20 млн., заради използване на изображения и съдържание на потребителите си за реклама, без тяхното съгласие и без възнаграждение. Facebook трябва да изплати тази сума на 614 хиляди души.

С предложените нови правила, компанията иска да се предпази от подобни санкции в бъдеще, като сключи подробно разписани споразумения с потребителите за това как могат да се ползват техните данни за целева реклама.

След встъпване на промените в сила, Facebook ще има право да ползва името и снимките на потребителя за реклама или показване на платени новини (Sponsored Stories), без да плаща каквато и да е компенсация.

Друга съществена промяна е свързана с възможността Facebook да използва снимката на потребителя за търсене на съответствие в снимките на негови приятели с цел подобряване на функцията за маркиране на фотографиите. Ако потребителят обаче не желае Facebook да борави с неговото лице, може да изключи тази възможност от настройките.

Коментари по темата: „Facebook ще ползва имената и снимките ни за реклама”

добавете коментар...

  1. Peter

    Дори и да има опция изтрий – нищо не се изтрива, а просто се архивира и заблудения потребител си въобразява, че нещо е изтрил.

    Освен това в повечето сайтове има интеграция с Фейса Бука – достатъчно е само 1 път да си влязъл в FB и после дори да се направил “sign out” – тоест да си затворил сесията човек пак може да бъде следен от сайт на сайт.

  2. НИКОГА вече в FACEBOOK

    Facebook e кошмарен сайт, който шпионира потребите си. Данните постъпват в Америка и други страни в специалните служби.
    Открих фалшив профил, с псевдоним и разгледах всички опции, едвам открих как може да деактивирам профила си.

  3. Umutesi

    Отдавна го изтрих този Facebook 🙂

  4. Драгомир

    Аз отдавна искам да го изхвърля, ама не се сещам как… 🙂

  5. .

    Изхвърляйте го този сайт, колкото се може по-бързо.

Коментар