Intel пусна десетки нови процесори Haswell

Новите процесори Haswell ще удължат значително времето за автономна работа на лаптопите

Новите процесори Haswell ще удължат значително времето за автономна работа на лаптопите

Intel въвежда на пазара от днес десетки нови процесори Haswell. 13 модела са предназначени за настолни системи, вкл. високопроизводителни Core i7-4771, чипове от средно ниво i5-4440 и i3-4340, както и модел от начално ниво Pentium G3430.

За вграждане в ноутбуци са предвидени 24 нови процесора, в частност Core i7-4610Y, i5-4300Y, Pentium 3560Y и Celeron 2955U, съобщи digitimes.com. Мобилните чипове са разделени в няколко серии – М за масови модели, H за класни ноутбуци и Y и U за енергийноефективни модели.

Новите лаптопи с Haswell ще работят много по-дълго време на батерия. По данни на Intel, те ще бъдат с 50% по-издръжливи отколкото моделите с Ivy Bridge.

Очевидно акцентът при Haswell е върху драстичното снижаване на енергийната консумация, а досегашните критерии – по-висока тактова честота и повече изчислителни ядра, остават на по-заден план.

В допълнение, Intel пуска и четири процесора Ivy Bridge. По-късно този месец компанията ще покаже мобилната платформа Bay Trail-T и платформата за сървъри Avoton с архитектура Silvermont.

Коментари по темата: „Intel пусна десетки нови процесори Haswell”

добавете коментар...

  1. ozz

    нас процесорите за нетбуци не ни интересуват. нито за десктоп. какво стана с хвалебствията за мобилни процесори в пъти по икономични от сегсшните решения на куалком.

Коментар