Стивън Елоп може да оглави Microsoft

Стивън Елоп се позиционира като водеща кандидатура за нов CEO на Microsoft

Стивън Елоп се позиционира като водеща кандидатура за нов CEO на Microsoft

Главният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп ще се завърне в Microsoft и може да се яви като вътрешен кандидат за овакантения CEO пост. Това заяви днес в интервю за Сиатъл Таймс подалият оставка шеф на Microsoft – Стив Балмър, коментирайки сделката между двете компании.

Според анализатори, кандидатурата на Стивън Елоп е водеща и скоро той може да оглави софтуерния гигант от Редмънт. Прокарват се мнения, че бордът на директорите на Microsoft ще се отблагодари на Елоп за добре свършената работа по подготовка на Nokia за продажба.

Стивън Елоп все още не е коментирал тези предположения. В отворено писмо обаче той посочва, че Nokia и Microsoft винаги са мечтали за нещо голямо – да поставят компютър на всяко бюро и телефон във всеки джоб. По неговите думи, двете компании са изминали дълъг път към реализацията на своите мечти, а сега е настъпил моментът да изобретяват отново.

От Nokia признават, че преговорите за вливане в Microsoft са започнали още през февруари тази година. Решението за продажба е мотивирано от липсата на ресурси за ускорено развитие на Nokia в сегмента на смартфоните.

След обявяване на сделката, акциите на Nokia поскъпнаха с 40%. Продажбата на телефонното подразделение е болезнена, но необходима стъпка, заяви Стивън Елоп. Оттук насетне компанията ще се фокусира върху мрежовите и геолокационни технологии.

Коментари по темата: „Стивън Елоп може да оглави Microsoft”

добавете коментар...

  1. Потребител

    – ха-ха-ха, уникално племе сме това българите…`тва е то…уста арменска, в главата вятър ечи…, “`дет” се вика `тва – “`дет” се вика онова;
    – може и да се отвори парашута на ника “БМ” – “току виж след 7-8 г., когато Стивън Елоп потопи и Майкрософт!” и CEO-поста отново се оваканти, вземат че избрат нашият герой “БМ”.

  2. Драгомир

    Стивън Елоп всъщност прехвърли доброто име на Nokia, като актив на Microsoft. Наистина, без него Microsoft още щеше да си мечтае да вземе и половин процент от пазара на смартфони, а в момента има доста повече. Глупаците са тези от Nokia, които го назначиха. Не е ясно за Microsoft какви ще ги свърши – може да се окаже дори да е полезен.

  3. БМ

    ‘Дет се вика – честито на печелившите! Този човечец защо да не стане шеф на Майкрософт!? Има качества – ето потопи Нокия! Сега с Майкрософт ще му е малко по-трудно, по-голяма компания е, но той ‘дет се вика той оттук нататък ще се развива. Току виж след 7-8 г. потопил и Майкрософт!

Коментар