Официално: Apple показва нов iPhone на 10 септември

Тайната около новия iPhone ще бъде разкрита след седмица в централата на Apple в Купертино

Тайната около новия iPhone ще бъде разкрита след седмица в централата на Apple в Купертино

Apple изпрати покани за събитие, свързано с iPhone, в идния вторник, 10 септември. Няма съмнение, че компанията ще покаже следващия си смартфон, известен предварително като iPhone 5S или iPhone 5C.

Събитието ще се състои в централата на Apple в Купертино, Калифорния от 10 ч. сутринта. Засега няма яснота дали компанията ще излъчи на живо презентацията, интересът към която ще бъде огромен.

Очаква се Apple да представи два нови модела на iPhone, съответно от висок и нисък клас, като вторият от тях ще има пластмасов корпус, твърди CNET. Последното събитие, което компанията организира в своя кампус, беше представянето на iPhone 4S със Siri и други нови функции през 2011 г.

Заедно с новите iPhone устройства, Apple ще обяви формалното пускане на iOS 7 – новата версия на мобилната си платформа, която дебютира на конференцията WWDC през юни. По-рано компанията разпространи финална версия на системата към разработчиците, а крайните потребители ще получат iOS7 дни преди излизане на пазара на новия iPhone.

Не се очаква Apple да обяви нови iPad или Mac устройства на 10 септември. Това обаче ще стане на отделно събитие през октомври.

Коментар