Румънски таблети и смартфони Allview дебютираха у нас

Румънската компания Allview въвежда на пазара у нас смартфони и таблети, които вече се радват на висока популярност в северната ни съседка.  По данни на GFK, телефоните с марка Allview са трети по популярност на румънския пазар след Samsung и Nokia.

A5 Duo е подходящ за сърфиране в интернет, игри, гледане на видеоклипове и слушане на музика

A5 Duo е подходящ за сърфиране в интернет, игри, гледане на видеоклипове и слушане на музика

Един от хитовите продукти на компанията е смартфонът A5 Duo, работещ с две СИМ карти, създаден специално за тийнейджъри. Новият телефон ще замени модела Allview P5 Mini, като притежава по-голям дисплей, по-дълъг живот на батерията и по-нова версия на Android.

A5 Duo има двуядрен процесор с тактова честота 1,2 GHz, 4-инчов дисплей с резолюция 480х800 пиксела, графичен процесор Mali 400 и редица нови функции, благодарение на последната версия Android 4.2.2 Jelly Bean.

Това е телефон за забавление, подчертаха от компанията. A5 Duo е подходящ за сърфиране в интернет, игри, гледане на видеоклипове и слушане на музика. HSDPA+ технологията позволява скорост на сваляне до 21,6 Mbps, което дава възможност за видео стрийминг и бързо теглене на нови приложения и файлове.

H2 Qubo разчита на мощта на четириядрен процесор Cortex-A7

H2 Qubo разчита на мощта на четириядрен процесор Cortex-A7

Налични са 512 MB RAM памет и 4 GB вградена флаш памет, която може да бъде разширена чрез микроSD карта до 32 GB, задна 3,2 MP камера със светкавица и функция за разпознаване на лица.

Смартфонът се отличава също с удължен живот на батерията, която издържа до 8 часа при постоянна употреба, до 10 часа разговори или 10 дни в режим на готовност, твърди Allview. Цената на A5 Duo e 139 евро.

Allview обяви у нас и новия си модел H2 Qubo, който има 4,5-инчов екран с резолюция 480×854 пиксела, работи под управление на Android 4.2 Jelly Bean и разчита на мощта на четириядрен процесор Cortex-A7 с тактова честота 1,2GHz. Моделът струва 239 евро.

Компанията представи и нова гама таблети Viva – четириядрени модели Q7 и Q8 с дебелина само 7,5 мм. И двете устройства имат IPS дисплей – съответно 7 и 7,9 инча – и работят под управление на последната версия на Android –  4.2.2. Jelly Bean. Вградената памет от 8GB може да бъде разширена до 32GB.

7,9-инчовият Viva Q8 работи под управление на последната версия на Android -  4.2.2. Jelly Bean

7,9-инчовият Viva Q8 работи под управление на последната версия на Android – 4.2.2. Jelly Bean

Таблетите идват с фабрично инсталирани приложения като Office Viewer за преглед на текстови и таблични файлове в ppt., xls., както и с премиум версия на антивирусната програма  Bitdfefender с безплатен период на ползване от 90 дни. Viva Q7 струва 139 евро, а моделът Q8 се предлага за 199 евро.

Коментари по темата: „Румънски таблети и смартфони Allview дебютираха у нас”

добавете коментар...

  1. Александър

    Непоръчва ништо

  2. emag

    ot emag be , toj nali e rumynski , typi par4eta

  3. lz1we@abv.bg

    от къде да си поръчам батерия за Allview v1 VIPERi?

  4. velko

    Във аптеката

  5. Daniela

    zdraveite ,molq nqkoi da pomogne kude da si namerq kaluf za telefona ,tip “tefter”???????????????

Коментар