Телерик стартира пети сезон на безплатно обучение

Софтуерната академия на Телерик отвори приема на курсисти за безплатно обучение

Софтуерната академия на Телерик обучава около 12 000 души годишно

Софтуерната академия на Телерик започва да приема курсисти за сезон 2013-2014. Безплатното обучение по софтуерно инженерство е насочено към начинаещи програмисти, като не се изисква предварителен опит. Петият по ред сезон на програмата ще стартира през октомври и продължава една година.

Желаещите да се включат в обучението трябва да предадат CV и мотивационно писмо на английски език до 30 септември на уебсайта на инициативата,  след което да се явят на входен изпит, който включва три компонента – информационни технологии, английски и IQ тест.

На интернет страницата на Академията, кандидатите могат да разгледат специално разработени материали за подготовка и примерни въпроси. Успешно представилите се ще започнат своето обучение.

През учебната 2012-2013 г. в образователните инициативи на Академията участваха над 12 000 души. От тях 2 050 курсисти се обучаваха присъствено в залите на Телерик в Младост, София, а около 10 000 души ползваха онлайн обученията, достъпни по целия свят.

Академията предлага над 35 курса в 5 професионални направления присъствено и онлайн, които подготвят младите хора за най-добрата професия в света – тази на софтуерния инженер, според сайта за кариерно развитие careerbuilder.com.

Петото издание на програмата обхваща изучаване на съвременните софтуерни технологии. Курсистите започват с въведение в програмирането и програмния език C#, след което продължават с разработката на уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript.

В края на обучението си курсистите могат да изберат професионално направление, в което да се специализират – разработчик на уеб, десктоп и мобилни приложения, инженер по качеството на софтуера или софтуерен инженер по поддръжка.

С началото на Софтуерната академия ще започнат и останалите образователни инициативи на Телерик – детска академия, училищна и Алго академии. Всички обучения са безплатни.

Коментар