Lenovo загърби Windows RT в плановете си

Lenovo дава ясни сигнали, че в бъдеще няма да разчита на Windows RT

Lenovo дава ясни сигнали, че в бъдеще няма да разчита на Windows RT

Lenovo изглежда няма планове за нови устройства с операционна система Windows RT, стана ясно от изявления на мениджър на компанията на пресконференция в навечерието на IFA 2013 в Берлин.

В отговор на въпрос за проблемите с платформата на Microsoft, Ник Рейнолдс от австралийския офис на Lenovo отговаря, че процесорът Intel Haswell елиминира дилемата за избор между продължително време за автономна работа и производителност.

По неговите думи, потребителите могат да пускат на новите таблети и ноутбуци Windows 8 и да работят автономно с устройствата си цял ден – практически отпада необходимостта от енерегийноефективна ARM версия на операционната система.

Това изказване на Рейнолдс е ясен сигнал, че Lenovo едва ли ще пусне нов модел на 11-инчовия трансформър Yoga 11 на база Windows RT.

Заради слабото търсене на Windows RT устройства, все повече производители се отказват от поддръжка на тази платформа. За да върне интереса към нея, Microsoft трябва да предприеме нещо – може би отговорът на компанията ще бъде таблетът Surface RT 2.0.

Коментар