Google пусна ново поколение приложения Chrome Apps

Новите Chrome Apps приложения могат са се пускат директно от десктопа и да работят в отделни прозорци извън браузъра Chrome

Новите Chrome Apps приложения могат да се пускат директно от десктопа и да работят в отделни прозорци извън браузъра Chrome

Google пусна ново поколение приложения за браузъра Chrome. Функционалните възможности на програмите не отстъпват на обичайния софтуер за настолни компютри и лаптопи. Списъкът включва редактор на изображения, органайзер, развлекателен софтуер и други приложения.

Новите Chrome Apps се отличават с повишено бързодействие, възможност за работа в офлай режим (без достъп до интернет) и подобрени функции за сигурност, става ясно от публикация в блога на Google.

Приложенията поддържат интеграция с работната среда на операционната система, взаимодействат със свързаните към компютъра устройства посредством USB и Bluetooth, поддържат синхронизация на данните и автоматично обновяване, могат да се пускат директно от десктопа и да работят в отделни прозорци извън браузъра Chrome.

Приложенията са достъпни за потребителите на Windows от магазина Chrome Web Store, както и за притежателите на хромбуци (мобилни компютри под управление на Chrome OS). Скоро ще излязат версиите за Mac и Linux системи.

Коментар