Foxconn поглежда и към автомобилите

Foxconn планира да стане основен производител и на части за автомобили

Foxconn планира да стане основен производител и на части за автомобили

Тайванският производител Foxconn, основен партньор на Apple и на други водещи ИТ компании, поглежда към автомобилния бизнес. Компанията вече се е договорила с Mercedes Benz и BMW за производство на части за техните коли, твърди digitimes.com.

Освен това Foxconn води преговори и с производители на електромобили. В плановете на гиганта от Далечния изток влизат не само мултимедиийните системи за автомобили, но и производството на електромеханични възли, системи за сигурост и друга електроника. Именно тези компоненти генерират основна част от печалбите на доставчиците.

В допълнение, Foxconn планира да открие изложбена зала в централния си офис в Тайван, където ще демонстрира последните си достижения в сферата на автомобилите. Компанията отдавна работи с големия китайски производители на електромобили BYD, така че влиза с известен опит в авто-бизнеса.

Стремежът на Foxconn да навлезе в автомобилната индустрия е разбираем, предвид хай-тек ориентацията на компанията. Колите стават все по-високотехнологични, както в частта електроника, така и в механичните възли.

Коментар