Нови продукти на Oracle улесняват програмистите

Нови продукти на Oracle улесняват програмистите
Ден на разработчика дискутира актуалното в SOA и Java технологиите
27-06-2006
Програмистите ще създават все по-лесно Java приложения, бе едно от основните послания на организирания днес от Oracle България „ден на разработчика в столичния “Кемпински Хотел Зографски”.
Последните технологии на именитата софтуерна компания представи Сюзън Дънкан, главен продуктов мениджър в отдел "Средства за разработка на приложения" в Oracle Великобритания. Специалистите на форума чуха от лектора най-новото в областта на SOA и Java технологиите, като акцентът падна върху архитектурата SOA (Service Oriented Archtecture), платформата Oracle Fusion Middleware и новата версия 3.0 на Enterprise JavaBeans.
Oracle Fusion Middleware е основата за изграждане на ориентирани към услугите платформи (SOA). Портофолиото на Fusion Middleware включва средства за разработка, интеграционни услуги, бизнес интелигентност, управление на съдържание и съвместна работа. С тяхна помощ компаниите могат да разработват, да внедряват и управляват критични корпоративни приложения.
Последните допълнения към Oracle Fusion Middleware, а именно Oracle Application Server 10g и Oracle JDeveloper 10g улесняват клиентите в интеграцията на приложения и данни, в пускането на по-гъвкави бизнес процеси и в разработката на уеб приложения, чрез поддръжка на актуални технологии като AJAX, EJB (Enterprise JavaBeans) и др.
Очаква се новата версия EJB 3.0 да бъде част от очакваната сериозно подобрена платформа J2EE, стана ясно на семинара. EJB 3.0 позволява на разработчиците с лекота да създават Java приложения. Освен с подобрени и разширени възможности, версия 3.0 се отличава и с очевидно опростяване и съкращаване на обема на програмния код, подчерта Сюзън Дънкан.
По време на лекциите беше показан и Oracle JDeveloper 10g, който е компонент от Oracle Fusion Middleware. Това софтуерно средство е изградено върху отворени стандарти и поддържа всички основни J2EE сървъри и бази данни. Oracle JDeveloper 10g е достъпен за изтегляне от тук.

Коментар