Microsoft: Не даваме достъп на властите до кодирани данни

Брад Смит категорично отрече възможността властите да имат достъп до кодирани данни на потребители на Microsoft

Брад Смит категорично отрече възможността властите да имат достъп до кодирани данни на потребители на Microsoft

Microsoft отхвърли категорично възможността което и да е правителство да получава достъп до системите й за кодиране на потребителските данни.

Софтуерният гигант направи извънредно изявление във връзка с актуалната напоследък тема за следенето в интернет от страна на спецслужбите, най-вече тези на САЩ.

Брад Смит, изпълнителен вицепрезидент по юридически и корпоративни въпроси в Microsoft, внася следното пояснение: „Не предоставяме на никое правителство възможност за взлом на системата за кодиране, нито предоставяме ключовете за кодиранe”.

В случаите, когато е задължена да действа според изискванията на закона, компанията извлича исканото некодирано съдържание от своите сървъри и го предава на правителствените органи, уточнява Смит. Microsoft обаче не предоставя на никое правителство директен и неограничен достъп до данните на клиентите си, категоричен е вицепрезидентът на компанията.

Коментари по темата: „Microsoft: Не даваме достъп на властите до кодирани данни”

добавете коментар...

  1. Не,

    ама изобщо не давате… Като ви почукат на вратата тайните служби на САЩ, или на Русия, или на Китай, и вие просто ги отпращате “нахалниците”, нали…

    Поставили са ви в ситуация да избирате между това да бъдете лъжци (хубава снимка, иначе) или да започнат да ви спадат печалбите. Но понеже да ви спадне печалбата обезмисля съществуването ви като бизнес, то е ясно какво ще “изберете”…

  2. Мдааа

    Ама дали потребителите ще им повярват на това е друг въпрос!

Коментар