Ericsson изгражда три глобални ИКТ центъра

Големите идеи идват от взаимодействието, коментира Ханс Вестберг, президент и изпълнителен директор на Ericsson

Големите идеи идват от взаимодействието, коментира Ханс Вестберг, президент и изпълнителен директор на Ericsson

Ericsson планира да инвестира приблизително 7 милиарда шведски крони (800 млн. евро) през следващите пет години за изграждане на три глобални ИКТ центъра.

Два от тях ще бъдат позиционирани в Швеция – в Стокхолм и Линкопинг, а третият – в Северна Америка, по-точно в Монреал, Канада.

Центровете ще се намират в близост до основните развойни хъбове на Ericsson. Те ще представляват нова платформа, която ще бъде ползвана от повече от 24 000 инженери на компанията по цял свят. Екип от експерти ще общува дистанционно с тях.

Клиентите на Ericsson също ще могат да комуникират дистанционно с центровете за провеждане на тестове и получаване на достъп до иновации в реално време.

Трите ИКТ центъра общо ще заемат площ от 120 000 кв. м., или колкото 14 футболни игрища. Ползвайки техните ресурси, развойните организации ще могат да развиват и верифицират решения на база технологии от ново поколение и облачно базирани услуги.

„Гъвкавостта, която предоставят новите начини на работа, ще доведе до по-бърза реализация на иновациите на пазара”, коментира Ханс Вестберг, президент и изпълнителен директор на Ericsson, като подчерта, че големите идеи идват от взаимодействието.

Центровете ще бъдат изградени по модулен начин и адаптирани към бизнес изискванията. Ericsson счита, че комбинацията от архитектура, дизайн и локация ще намали консумацията на енергия с до 40%.

Двата ИКТ центъра в Швеция ще започнат да оперират в края на 2013 г. и ще бъдат изградени напълно до края на 2014 г., а този в Северна Америка  – в началото на 2015 г.

Коментар