Intel въвежда професионална серия SSD Drive Pro 1500

Новата серия SSD е проектирана да работи с 4-то поколение процесори Intel Core с технология vPro

Новата серия SSD е проектирана да работи с 4-то поколение процесори Intel Core с технология vPro

Intel обяви нова професионална серия твърдотелните дискове Drive Pro 1500. Устройствата от бизнес клас са конструирани с идеята за лесно използване, управляемост и по-ниска обща цена на притежание (ТСО), съобщи компанията по време на форума за разработчици IDF 2013.

Преминаването към персонални компютри, базирани на SSD, може да подобри продуктивността на служителите с 13%, според проучване на J. Gold Associates. Серията Intel SSD Pro 1500 позволява на ИТ отделите да повишат времето в работен режим (uptime) и да намалят разходите, благодарение на усъвършенствани функции за управляемост и сигурност.

Възможността за дистанционно управление и диагностика на ниво драйвери означава по-малко посещения на място, в резултат на което поддръжката и ремонтите на РС-тата отнемат по-малко време, посочиха от компанията.

Intel SSD Pro 1500 също така защитава информацията от непозволен достъп с корпоративен клас характеристики за сигурност, вкл. хардуерно 256-битово AES криптиране и стандартните за индустрията ключови протоколи за управление Opal.

Новата серия SSD устройства с капацитети от 80 до 480 GB е проектирана да работи с 4-то поколение процесори Intel Core с технология vPro. С помощта на софтуер, ИТ мениджърите могат да решават проблеми преди да са възникнали, като управляват устройствата от разстояние и проактивно проследяват състоянието на паметта.

По-малкият формфактор и икономичните режими на работа на SSD намаляват консумацията в състояние на бездействие с повече от 90%, в сравнение с HDD, и освен това удължават живота на батерията, вкл. за ултрабуци и устройства 2-в-1.

Intel подчерта, че комбинацията от твърдотелни дискове, технология vPro и инструменти като Intel Setup и Configuration Software ще подобрят корпоративния клас РС-та в близкото бъдеще.

Серията Intel SSD Pro 1500 минимизира времето за бездействие (downtime) в резултат от грешки, свързани със съхранението на данни. Средногодишният показател за грешки AFR (annualized failure rates) при новите SSD е под 1%, докато при други SSD и HDD може да достигне 5% или повече, твърди Intel.

Коментар