Nokia обяви план за 150 години напред

Временният CEO на Nokia Ристо Сииласмаа обяви план за 150 години напред

Временният CEO на Nokia Ристо Сииласмаа обяви план за 150 години напред

Nokia ще се развива занапред в областта на картографските услуги и мрежовите технологии, заяви председателят на борда на директорите Ристо Сииласмаа.

„Това е началото на дълъг път от 150 години”, казва временно изпълняващият длъжността CEO на Nokia пред conversations.nokia.com. Компанията е основана през 1865 г., така че й остават още две години, за да навърши 150.

След продажбата на телефонния си бизнес на Microsoft, финландският производител ще развива подразделението Nokia Solutions and Networks (бившата Nokia Siemens Networks), което се явява един от най-големите в света производители и доставчици на телекомуникационно оборудване.

Втората ключово направление в дейността на Nokia ще бъде услугата HERE. По думите на Сииласмаа, напоследък картографската услуга бележат значителен прогрес и Nokia не възнамерява да се задоволи с постигнатото.

HERE е инсталирана на 4 от 5 машини с интегрирана навигация, а на картата са нанесени милиони километри, уточни Сииласмаа.

В допълнение, Nokia ще развива и ново подразделение Advanced Technologies (AT), фокусирано върху разработката на иновативни технологии, уточнява заместникът на Стивън Елоп, който се завърна на работа в Microsoft след сделката между двете компании.

Коментар