Samsung подготвя 64-битов отговор на iPhone 5S

Дж.К. Шин обеща нов флагмански смартфон от Samsung с 64-битов процесор

Дж.К. Шин обеща нов флагмански смартфон от Samsung с 64-битов чип

Корейският гигант Samsung подготвя смартфони от ново поколение с 64-битов процесор. Това ще бъде отговорът на компанията на обявения по-рано тази седмица от Apple смартфон iPhone 5S с 64-битови процесор и операционна система iOS.

В интервю за Korea Times шефът на мобилното подразделение на Samsung Дж. К. Шин разкрива, че следващите смартфони на компанията ще имат 64-битови процесори. Логично е да се предположи, че новият процесор ще бъде вграден във флагманските модели на корейския производител.

Предполага се, че Samsung ще заложи на 64-битовата архитектура ARMv8, която се разработва от британската компания ARM. Корейският производител вече има множество лицензи на ARM и се очаква да вгради 64-битовия чип в модела Galaxy S5.

Коментари по темата: „Samsung подготвя 64-битов отговор на iPhone 5S”

добавете коментар...

  1. stas

    аз пък като гледам и ябълката не остава по назад с пластмасите си 🙂

  2. (:

    г-н Samsung, кои са тия хипер турбо иновации на Samsung?

    Следене на погледа? Такива програмки за iOS в AppStore има от 2008/2009 (пример е i3D). Да не говорим колко недъгаво работи тази голяма екстра.

    Air Gestures? Там Kinect на MS е по-напред (първи комерсиален продукт с технология следяща потребителя). Но, MS, за разлика от Samsung, се сетиха, че технологията има смисъл само за фиксирани в пространството устройства като телевизора.

    Всъщност, Moto X е значително по-иновативен с това, че можеш да го управляваш изцяло с глас. И това е благодарение на допълнителна интегрална схема, за да не хаби непрекъснато батерия.

    В този ред на мисли, защо всички мрънкат, че NSA ще им вземе пръстовите отпечатъци през fingerprint scanner на iPhone 5S, но никой не мрънка, че Moto X постоянно слуша, и съответно NSA могат директно да подслушват?

    Въобще, много са модерни двойните стандарти.

  3. Samsung

    Много сте зле горките! Дали Самсунг не го знаят това? За новите неща вкарани от Самсунг последните 3 години, ябълката може да мига на парцали.

  4. stenly

    …. с пластмасите си 🙂

  5. Google fan

    Samsung първо да почакат Google да си пренапишат операционната система за 64 бита и после да парадират с железата си…

Коментар