Универсалният е-подпис на промоция за 36 лева

Доставчикът на удостоверителни  услуги "Информационно обслужване" АД обяви промоционални цени за универсален електронен подпис (УЕП) Stamplt. Комплектът на УЕП включва сертификат, смарт карта и карточетец на цена от 36 лева с ДДС за юридически и физически лица.
С универсалния електронен подпис могат да се подписват всички електронни документи, имейл, MS Office и Linux документи, като издателят им се обвързва по закон със съдържанието им едва след като постави своя личен универсален подпис.
Към страните членове на Европейския съюз има изискване за предоставяне на административни услуги по електронен път. С универсален електронен подпис може да се подписват документи към органи на държавната и местната власт, както и частна кореспонденция, уточнява доставчикът.
Подаването на месечни справки и декларации към Националната агенция за приходи и Националният осигурителен институт също може да се извършва с универсален електронен подпис.
Услугата е въведена от няколко години и всички възползвали се от нея са спестили време и пари, посочват от Информационно обслужване. Сред услугите с е-подпис са достъпът до електронния регистър за фирмена информация – "Делфи", участието в електронния пазар за малки обществени поръчки, контакти с електронното правителство и др.
Универсалният електронен подпис ще се предлага във всички клонове на "Информационно обслужване" АД в страната. Промоцията ще е валидна до 20 ноември 2007 година.

Коментар