Корн с нов сингъл за игра на Ubisoft

Хитовата хард рок банда Корн е записала оригинален сингъл, вдъхновен от предстоящата видео игра Haze на Ubisoft.com, съобщиха от гейм компанията. Песента ще бъде излъчена в радио и телевизионния ефир през ноември 2007, когато ще бъде и представянето на видео играта.
Сингълът “Haze” ще може да се купува онлайн от различни музикални сайтове. Корн, които направиха своя дебют през 1994, са продали повече от 30 милиона албума по целия свят, издавайки седем последователни мулти-платинени албума. Техният последен безименен албум излезе през юли тази година, нареждайки се на второ място в американските и на трето в европейските класации.
Вокалът Джонатан Дейвис често е признавал любовта си към видео игрите, в това число и тези на Ubisoft – Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas и Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2. 
“За мен гейминга е религия, а Haze е истински хит”, казва Дейвис. “Трябваше да направя парче, което да улавя онзи силен изблик, който играта ме кара да усещам и мисля, че наистина се получи".
Сделката с Корн е първата по рода си за Ubisoft и бележи началото на нова стратегия на креативно партньорство с музикалната индустрия. 
“Партньорството с Корн е нещо ново за гейминг индустрията, предвид това, че песента ще бъде пусната и промотирана на пазара като независим сингъл, а не просто като даунлоуд към видео играта,” казва Кристиан Саломон, вицепрезидент звеното на Ubisoft, занимаващо се с лицензите. “Това е доказателство за синергията между музиката и видео игрите, които често споделят една и съща публика”, допълва той.

Коментар