Пет фирми участват в нов търг за е-правителството

Пет ИТ фирми ще се конкурират в търга на МДААР за изграждане на три териториални центъра на електронното правителство. Кандидатите са “Сименс Ай Ти Солушънс енд Сървисис” ЕООД, консорциум “Център за е-правителство”, консорциум “Сторма”, “Хюлет Пакард България” ЕООД и консорциум “ИнфоПрогрес”, стана ясно вчера при отваряне на офертите.
Поръчката включва разработка и внедряване на услуги в електронен вид и осигуряване на интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво в три териториални центъра на електронното правителство – в София, Сливен и Варна.
Центровете трябва да осигурят инфраструктура за реализация на електронните услуги на базата на единен портал (ЕПДЕАУ) и единна среда за обмен на документи.
Изпълнението на проекта е предвидено поетапно в рамките на три години, като включва изграждане на технологична инфраструктура на взаимосвързаните мрежови опорни точки, осигуряване на структурна надеждност на системата и развитие на електроните услуги.
Очакван ефект от проекта е намаляване на административната тежест в резултат на по-ефективното организиране на дейностите. Ще намалеят и разходите по обслужване в дългосрочен план и ще се постигне по-голяма прозрачност при обслужването. Очаква се също да се подобрят координацията в и между административните структури, както и комуникацията и обратната връзка с потребителите.

Коментар