Хари Потър вдигна пeчалбата на Amazon

Продажбите на последната книга за Хари Потър се отразиха повече от благоприятно на електронния магазин Amazon.com. През третото тримесечие на годината сайтът е продал 2,5 милиона екземпляра от седмия том на поредицата, става ясно от прес-съобщение на компанията по повод финансовите резултати за периода.

За да привлече нови клиенти, Amazon е продавал Хари Потър на минимални цени. Чистата печалба на Amazon нарасна с 313% до 80 милиона долара през третото тримесечие, по данни от компанията. Приходите на електронния гигант възлизат на 3,26 милиарда долара, което е увеличение с 41%.

Amazon очаква да достигне над 5,1 милиарда долара приходи през последното тримесечие на годината, когато по принцип бизнесът с е-продажби бележи пик, във връзка с коледните празници.

През третото тримесечие компанията пусна бета версия на електронния магазин Amazon MP3 за продажба на цифрова музика. Според прес съобщението от компанията, магазинът предлага най-голямата в света база от MP3 песни без DRM защита. Amazon MP3 включва над два милиона песни от над 180 000 изпълнители.

Коментар