Милион броя iPhone 5C поръчани за денонощие

Поръчките на бюджетния iPhone 5C достигнаха 1 милион за 24 часа

Поръчките на бюджетния смартфон iPhone 5C достигнаха 1 милион за първите 24 часа

Apple е получила над 1 милион поръчки за новия iPhone 5C в първите 24 часа след като компанията започна да приема заявки за устройствата – в петък 13 септември, твърди анализаторът Джин Мунстер от Piper Jaffray.

За сравнение, поръчките на iPhone 5 бяха 2 милиона за първото денонощие, а при модела iPhone 4S – около 1 милион броя.

По думите на Мунстер, отношението на потребителите към iPhone 5C се подобрява и те са готови да си купят новия модел. Експертът базира своята оценка на проучване, проведено в социалната мрежа Twitter.

Хората са заинтересовани от покупка на iPhone 5C, без да ги смущават минималните промени, направени от Apple, в сравнение с модела iPhone 5.

Обикновените потребители са привлечени от ярките цветове и iPhone 5C може да се окаже много по-популярен, отколкото се очакваше по-рано, смята анализаторът.

Компанията за проучвания IHS прогнозира, че през настоящата година Apple ще продаде  158,9 млн. iPhone устройства. Световният пазар на смартфони ще достигне 1,1 милиарда през 2013 г., твърдят анализаторите.

Коментари по темата: „Милион броя iPhone 5C поръчани за денонощие”

добавете коментар...

  1. tttt38

    stenly….. браво пич, колко много си прав 🙂

  2. бацето

    @stenly, лол, някъде да съм казал/писал, че съм фен на Андроид? Аз съм фен на Дебиан. И все пак да кажем, че Андроид е доста по-добър избор ит Айшит, тъй като е отворен код и има възможност да си сложиш отворен код ром, тоест само хардуера остава затворен – “https://github.com/cyanogenmod”

  3. stenly

    бацето …феновете на андроид в един калъп ли ви правят ? Умирате си от кеф да ревете срещу всичко различно от лагавата ви ОС 😉

  4. бацето

    @Fen големи овце сте или както още nsa ви нарича – зомбита

  5. Fen

    Че това се очакваше. С този телефон ще избият всички противници.

Коментар