Банки съветват Acer и Asus да се слеят

Джони Ших, председател на борда на директорите на Asus, не изключи сливане с Acer

Джони Ших, председател на борда на директорите на Asus, не изключи сливане с Acer

Инвестиционни банки настояват за сливане на тайванските ИТ производители Acer и Asus, предвид продължителния спад на пазара за персонални компютри. Банките са готови да влязат като посредници в сделката.

На въпрос възможно ли е подобно обединение, шефът на борда на директорите на Asus Джони Ших отговаря пред Focus Taiwan, че не е пристрастен и разглежда всеки вариант. „Компютърният отрасъл преживява сложни времена и Asus, както и други компании, заети в този бизнес, търсят пътища за решаване на проблемите”, коментира Ших.

По неговите думи, Asus е готова да разгледа всички възможности и ще продължи да работи по усъвършенстване на продуктите си. Ших подчертава, че компаниите трябва максимално да консолидират своите сили, за да преодолеят сегашните и задаващите се трудности.

Изявлението на Ших е първият публичен коментар на ръководството на Asus по повод слуховете, че инвестиционни банки преговарят за сливане на двата водещи тайвански и едни от най-големите световни производители на компютри.

По-рано Acer опроверга информациите за алианс с който и да е азиатски производител на РС. Компанията категорично заяви, че не е заинтересована от подобни предложения.

Тайванското издание DigiTimes обаче цитира интервю на основателя на Acer Стан Ших, в което той твърди, че се отнася напълно неутрално към идеята за сливане, при условие, че бъдат внимателно оценени изгодите за двете страни.

Коментар