Започнаха продажбите на iPhone 5S/5C

iPhone 5C с цвят на шампанско вече е изчерпан на пазарите в Азия

Днес започнаха продажбите на новите смартфони на Apple – флагмана iPhone 5S и бюджетния модел iPhone 5C.

Потребителите в Австралия, САЩ, Канада, Китай, Германия, Франция, Япония, Сингапур и Великобритания могат да си купят дългоочакваните устройства.

33-годишният австралиец Джими Гънейуейн стана първият човек на планетата, купил iPhone 5S от магазин на Apple. По неговите думи, мотив да се сдобие с новия смартфон е функцията за забавени снимки.

Наблюдава се по-кратък престой на опашките за новия iPhone в Австралия. Докато при пускане на модела iPhone 5 най-нетърпеливите се наредиха пред магазините на Apple три дни по-рано, то сега опашките започнаха само 20 часа преди старта на продажбите.

Известен брой фенове на Apple в САЩ обаче се редят вече две седмици на опашки. Дълго време се чака и пред японския Apple Store, при това в условия на тайфун. Шефовете на магазина обаче пуснаха феновете на марката вътре, докато отмине бурята.

Купувачите в Азия проявяват най-голям интерес към iPhone 5С с цвят на шампанско – в Хонконг например, този модел вече е изчерпан и в момента не се приемат поръчки.

На пазара в САЩ iPhone 5S се продава за 199-399 долара в зависимост от обема на паметта. Тази цена е валидна при сключване на двугодишен договор с телеком оператор. Без договор, цените варират от 649 до 849 долара, а в Европа – от 699 до 899 евро. През декември новите смартфони ще станат достъпни в 100 страни по целия свят.

Коментар