Nokia държи в напрежение Microsoft с проект за Android

Nokia продължава да работи по проект за Android устройство, въпреки сключената сделка с Microsoft, твърди китайски източник

Nokia продължавала да работи по проект за Android устройство, въпреки сключената сделка с Microsoft

Наскоро стана известно, че докато е преговаряла с Microsoft за продажба на телефонния си бизнес, Nokia тайно тествала Android устройство като алтернатива на Lumia смартфоните с Windows Phone.

Макар, че сделката между двете компании вече е факт, Nokia продължава да работи по този проект, твърди китайското издание CTechnology.

Загадъчното Android устройство Mountain View е разработено от пекинския R&D отдел на Nokia и стъпва на едночипова система Qualcomm Snapdragon 200 8225Q с четири ядра Cortex-A5, работещи на тактова честота 1,4 GHz.

Твърди се също, че към момента на обявяване на сделката между Microsoft и Nokia, тайванската компания Foxconn вече била произвела и доставила на своя финландски партньор 10 000 прототипа на Mountain View.

Още по-любопитно е твърдението, че и в момента китайските специалисти на Nokia продължават да работят по проекта. По този начин Nokia ще държи в напрежение Microsoft и ще има резервен вариант, ако общото събрание на акционерите през ноември не одобри сделката.

Вероятността сделката с Microsoft да пропадне е нищожна, поради което въпросното Android устройство Mountain View едва ли ще се появи някога на пазара.

Коментар