Apple обнови линията компютри iMac

Apple пусна нови модели компютри iMac с по-бързи процесори, графика и SSD дискове (опция), както и с поддръжка на Wi-Fi 802.11ac. „Новите iMac доказват, че стил и мощ могат да бъдат съчетани в един компютър”, заяви вицепрезидентът на компанията – Фил Шилър.

Новата линия iMac включва два модела с диагонал 21,5 инча и два 27-инчови

Новата линия iMac включва два модела с диагонал 21,5 инча и два 27-инчови

Вътре в ултратънкия корпус е поместен мощен Intel процесор от последно поколение Haswell със същия брой ядра и тактова честота, както предходните модели – четириядрени Core i5, от 2,7 до 3,4 GHz, достигаща 3,6 GHz в турбо режим.

Графичната карта вече е от серия Nvidia GeForce GT 700 вместо 600. Наличен е твърд диск с капацитет 1 TB и опция за PCIe-базирани SSD устройства. Вградената оперативната памет е 8 GB.

Най-младшият модел, 21,5-инчов iMac, обаче е лишен от самостоятелна видеокарта, като вместо нея използва интегрираното графично решение Intel Iris Pro.

Новите iMac са достъпни в Apple Online Store, в магазинната мрежа на компанията и чрез избрани партньори. Цените варират от 1299 до 1999 долара, съобщи macdailynews.com.

Коментари по темата: „Apple обнови линията компютри iMac”

добавете коментар...

  1. stenly

    абе друго си е хетърите да си сглобят събери чарк с 1000ватово захраване и 2 видео карти и да си мерят виртуалните …. колко велик комп имат 🙂

  2. fake

    не мога да си обясня защо пускат една и съща стара технология с различни имена вместо да изкарат по новата на пазара с по-стабилна конфигурация …

  3. tttt38

    mhm…. говориш пълни глупости !!!

  4. AA

    imac е наcочен за работа в домашни уcловия и в офиcа … и като добавим недоcтижимия за други компании коефициент на ефективноcт … крайния продукт е изумителен !!! … няма друг такъв компютър като него …

  5. клоид

    Чак пък да се скрива, който го интересува ще разбере. Да не е държавна тайна?

  6. mhm

    И удобно се скрива факта, че и процесора и видеото са мобилни версии и са 2-3-4-5 пъти по-слаби от настолните такива.

Коментар