RedHat разочарова, акциите й поевтиняха

Резултатите на RedHat за второто финансово тримесечие причиниха спад на акциите й с 9%

Резултатите на RedHat за второто финансово тримесечие причиниха спад на акциите й с 9%

Акциите на Linux доставчика Red Hat загубиха 9% от стойността си, след като компанията обяви резултати за второто финансово тримесечие.

Макар приходите и печалбата на Red Hat за Q2 2013 да превишават прогнозите, инвеститорите не бяха особено впечатлени. Разочарованието идва от ниския показател на оборотите по сметка, по който се съди за приходите на компанията в бъдеще, предаде Блумбърг.

През второто тримесечие въпросният показател е нараснал с 8% спрямо същия период на миналата година и възлиза на 376 млн. долара.

Финансовата група CLSA обаче очакваше 17-процентен ръст, а експертите от Stifel Nicolaus прогнозираха 14% увеличение. Средно, очакваният оборот на RedHat за тримесечието беше 398 млн. долара.

Бизнесът на компанията страда от забавянето на икономиката в Европа. Освен това върху показателя за оборота по сметка влияят негативно колебанията на валутните курсове и фактът, че клиенти на RedHat сключват договори с по-дълги срокове за плащане, поясняват от компанията.

В близко време ситуацията около RedHat ще се запази непроменена, тъй като компанията често сключва големи сделки с по-гъвкави условия за плащане.

Приходите на RedHat за периода юни-август са нараснали с 16% до 374,4 млн. долара, докато анализаторите очакваха 372,1 млн. долара. Чистата печалба на компанията се е увеличила със 17% до 40,8 млн. долара, или с 21 цента на акция. Година по-рано Red Hat отчете печалба от 35 млн. долара или 18 цента на акция.

Доставчикът на корпоративни Linuix решения очаква приходи в размер на 381-384 млн. долара през третото тримесечие. Компанията коригира прогнозата си за печалба в пределите на 34-35 цента за акция.

Коментари по темата: „RedHat разочарова, акциите й поевтиняха”

добавете коментар...

  1. teion

    Linux е бил и си остава №1 както искате го разбирайте

  2. stenly

    Той човека идея си няма какво пише , ма да си тества клавиатурата.

  3. До az

    Сменяй сайта, като не ти харесва. Аман от злобари.

  4. Editor

    Къде видяхте пристрастие в статията?

  5. az

    ТОЗИ САЙТ ОТДАВНА СИ Е ПРО-МАЙКРОСОФТСКИ, ПО ВСИЧКО СИ ЛИЧИ! ЕСТЕСТВЕНО, СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ! НАХРАНЕТЕ ЖУРНАЛЯТА- НИЩО НОВО!

Коментар