iOS 7 вече управлява над 200 милиона устройства

Популярността на iOS 7 нараства с бързи темпове, сочат данни на анализаторите

Популярността на iOS 7 нараства с бързи темпове, сочат данни на анализаторите

Apple определя новата си операционна система iOS 7 като най-добрата на пазара. Под нейно управление вече работят над 200 милиона устройства, твърди компанията.

Нарастващата популярност на iOS7 се потвърждава и от анализаторската компания Chitika. Данните показват, че 51% от уеб трафика, генериран от потребителите на iOS устройства в САЩ и Канада, се пада на iPhone, iPad и iPod touch на база iOS 7. Само за пет дни този показател е нараснал с 20%.

В първото денонощие след пускане на iOS 7 около 18% от притежателите на епълски iOS устройства в Северна Америка са инсталирали операционната система, а в следващите 24 часа това са направили още 14%, като делът на новата ОС е достигнал 32% само за два дни.

Въпреки че статистиката на Chitika се отнася само за САЩ и Канада, по нея може да се съди за огромната популярност на iOS 7. По-рано анализаторите изчислиха, че в Северна Америка са продадени два пъти повече нови iPhone устройства с фабрично инсталирана iOS 7, отколкото в останалия свят.

По данни на услугата Mixpanel, която анализира мобилния трафик и приложенията, за по-малко от една седмица към iOS 7 са преминали над половината потребители на iPhone, iPad и iPod touch. Само в първите 9 часа от пускане на системата 22% от потребителите са направили ъпдейт до iOS 7, показват данните от изследването.

Коментар