Българин спечели състезание по мрежи

Стефан Николов пожъна тази година редица победи в състезания по компютърни мрежи

Стефан Николов пожъна тази година редица победи в състезания по мрежи (снимка: БСК)

Стефан Николов, възпитаник на „Сиско академия” към БСК, е големият победител на международното състезание по мрежи International NetRiders 2013. Стефан печели едноседмично посещение в САЩ в централата на Cisco в Силициевата долина. Тази привилегия ще имат освен него и още 18 други победители от състезанията по света.

Състезанието се проведе онлайн на 24 септември 2013 г. и в него премериха сили 172 участника от 63 държави от регионите на Европа, Близкия Изток и Африка, съобщи БСК. Стефан Николов е първи по резултат, като освен него за САЩ заминават още 6 души – най-добре представилите се от отделните подрегиони, както и най-добре представилото се момиче. Останалите състезания в другите региони ще се проведат до края на годината.

В международното състезание NetRiders 2013 от българска страна участваха победителите в националния кръг на състезанието, проведен на 15 май 2013 г. Освен Стефан Николов сред участниците бяха и Георги Цонев и Мила Пенева – и двамата от Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна. Георги остана на крачка от най-добрите 10, завършвайки на 11-то място, докато Мила се представи достойно сред момичетата в това доминирано от мъже състезание.

Стефан Николов пожъна редица победи през тази година. Той спечели последователно националното състезание по компютърни мрежи за ученици, последвано от успех на националното състезание за студенти и международното онлайн състезание AcadNet 2013, в което премериха сили участници от Източна и Средна Европа.

Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА) традиционно бе домакин на българските участници, като тази година част от участниците се състезаваха във Варна.

Коментар