Шефът на Ford може да оглави Microsoft

Алан Мълали, който разтрогна преди две седмици с Ford, е спряган за главен изпълнителен директор на Microsoft

Алан Мълали разтрогна преди две седмици с Ford и вече е спряган за главен изпълнителен директор на Microsoft

Бордът на директорите на Microsoft изглежда вече е намерил заместник на подалия оставка Стив Балмър. Настоящият CEO се сбогува със служителите в едночасова среща, изпълнена с много емоции, песни и дори сълзи, предаде The Verge.

Балмър, който работи от 30 години в Microsoft, говори за постиженията на корпорацията, сделката с Nokia и за вярата си, че софтуерният гигант може да промени още веднъж света.

Хиляди служители уважиха прощалната реч на Балмър като главен изпълнителен директор на Microsoft. Той дори танцува на сцената под звуците на „The Time of My Life” и овациите на публиката.

Според анализатори, новият шеф на Microsoft вероятно ще бъде обявен в рамките на месец. По неофициална информация, това е 68-годишният мениджър на Ford – Алан Мълали. Слухът се подхранва от факта, че преди две седмици бордът на директорите на Ford разреши на Мълали да разтрогне договора си без санкции.

Другата най-вероятна кандидатура е тази на бившия CEO на Nokia Стивън Елоп. След сделката по поглъщане на телефонния бизнес на компанията, Елоп се завръща в Редмънт като мениджър на мобилното подразделение. Според мнозина анализатори, именно той ще наследи Стив Балмър на шефския пост в Microsoft.

Коментари по темата: „Шефът на Ford може да оглави Microsoft”

добавете коментар...

  1. Casper

    Как няма някоя българска тиква да каже “да се даде път на младите”? ххххххххх

Коментар