Над 1000 бъга фиксира новият Internet Explorer 7

Над 1000 бъга фиксира новият Internet Explorer 7
Бета 3 версия на браузера идва с филтър срещу фишинг измами
02/07/2006
В четвъртък Microsoft пусна последната бета версия на новия си Internet Explorer 7. Подобренията в браузъра са свързани най-вече със сигурността, съобщават от компанията. Финалният продукт се очаква да излезе в края на годината и това ще бъде първият голям ъпдейт на Internet Explorer от пет години насам.
Около 1000 бъга са фиксирани в новата бета 3 версия на браузера, причиняващи проблеми със сигурността. В обичайния сценарий от тях се възползват хакери, които зареждат зловреден код в РС-то и го превръщат в “зомби”. Това са компютри, управлявани дистанционно от хакерите с цел разпространение на вируси и спам.
Всички известни досега “дефекти” в браузера са фиксирани в последната бета версия. Подобрени са също надеждността и съвместимостта, съобщават от Microsoft.
Бета 3 позволява на потребителите да превключват към ActiveX контроли само по необходимост, като се насърчава използването на сигурните настройки на браузера. Това е направено, тъй като именно Active X приложенията са най-често използвани за хакерски атаки.
Новият браузер има и филтър срещу фишинг, но и от самата Microsoft признават, че решение на този проблем на 100% няма. Фишингът използва лъжовни и-мейл съобщения, които подтикват потребителите да посетят сайтове, изискващи от тях да предоставят лични данни от рода на пароли, номера на кредитни карти, банкови сметки и пр.
Средствата за защита от фишинг в Internet Explorer 7 са насочени да откриват подобни сайтове и да предпазват потребителя от достъп до тях.
IE 7 е част от операционната система Windows Vista, която наследява Windows XP.

Коментар