Макс Телеком ще продава WiMAX услуги чрез 2be

Операторът на WiMAX мрежа Макс Телеком упълномощи веригата за мобилни технологии 2be за свой национален дилър в началото на търговската си дейност. Макс Телеком стартира официално WiMAX мрежата в България на 16 октомври тази година, като обяви, че това е първaтa подобна национална мрежа в Европа.
Телекомът предлага безжичен високоскоростен интернет през модем с услугата MaxDSL и чрез карта за преносим компютър – MaxCard. Потребителите могат да говорят по телефон от мрежата на оператора с код 0999. Гласовата услуга се предлага под името MaxVox и всичките й потребители говорят помежду си безплатно без ограничение на продължителността на разговорите, независимо от това дали са в България или в чужбина.
Абонатите на услугите на Макс Телеком получават безплатно пакет от 40 телевизионни канала, които могат да гледат в реално време на компютъра си на адрес www.maxtelecom.tv. Всички потребители на интернет от компанията получават безплатно услугата MaxTelecom.info, разработена в сътрудничество с Google. Тя включва пакет с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB.

Цените за интернет достъп чрез MaxCard със скорост 1Mbps (даунлоуд)/512Kbps (ъплоуд) започват от 99,60 лв. на месец при двегодишен договор, а самата карта струва 378 лв., по информация от сайта на оператора. 

Най-евтината оферта за MaxDSL 512Kbps е 36 лв. на месец, като модемът струва 229,20 лв.

Мрежата на Макс Телеком покрива 2 200 000 души, което е около 30% от населението в страната. До края на 2008 г. компанията планира да покрие над 90% от населението в България.

2be ще бъде единствената национална търговска верига в телекомуникациите, която ще предлага продуктите на Макс Телеком. В момента мрежата на 2be включва 110 магазина в България, като се планира броят им да достигне 120 до края на 2007 г.

Коментар