Финландският убиец загрял с клип в YouTube

Шокиращият случай на масов разстрел във финландско училище има своята предистория в интернет. Видео сайтът YouTube е бил първият “свидетел” на престъпното деяние по американски образец.

Преди да изпълни своята злокобна мисия, 18-годишният младеж от училището Йокела в град Туусула публикувал видеоклип в YouTube, съобщиха медии, позовавайки се на Ройтерс. Младежът бил съвсем прям в своето намерение – клипът го представял как върви към училище с насочен към зрителя пистолет, на фона на песента Stray Bullet от рок групата KMFDM. Клипът бил качен под името “Клането в гимназията Йокела”.

Скоро след това светът узна с ужас за разстрела на седем ученика и директора на Йокела. Няколко други младежи бяха ранени от обезумелия им съученик. Самият той сложи край на живота си след кървавия рейд.

Двайсетина дни преди да извърши показната акция, финландецът получил разрешение за носене на оръжие. Той бил член на клуб на любителите на оръжия и се увличал по военна история и екстремистки движения.

В YouTube убиецът е бил известен с ник Sturmgeist89 (Духът на бурята 89). В един от своите постове младежът се заканил да отстрани всеки, който позори човешката раса. По време на инцидента обаче той е стрелял в коридорите по когото свари.

Коментари по темата: „Финландският убиец загрял с клип в YouTube”

добавете коментар...

  1. Йокела

    Решението е пистолет валтер

  2. Anonymous

    Трябва наистина да има чистка

Коментар