HTC с първо в историята си тримесечие на загуба

HTC отчете загуба от 101 милиона долара за последното тримесечие - първата в историята й на публична компания

HTC отчете загуба от 101 милиона долара за последното тримесечие

Тайванският производител на смартфони HTC обяви за първи път в историята си на публична компания загуба за тримесечие. В периода юли-септември HTC е на минус 101 млн. щатски долара (NT$2,97 млрд.).

Thomson Reuters SmartEstimates очакваше загубата на компанията за тримесечието да бъде само NT$1,8 млрд. За същия период на миналата година HTC отчете чиста печалба в размер на NT$3,9 млрд.

Загубите на HTC са свързани в голяма степен със слабите продажби на флагманския смартфон HTC One, който не издържа на конкуренцията на устройствата от Apple и Samsung. Освен това компанията пусна модела със закъснение, поради технически проблеми. Показателно е, че за същия отчетен период корейският гигант Samsung бележи рекордни финансови резултати.

Според източници на Ройтерс, тайванският производител може да се натъкне на проблеми с пускането на новия модел смартфон HTC One mini, заради недостиг на корпуси, породен от специфичния дизайн на устройството. Предвид това обстоятелство, не е изключено и последното тримесечие на годината да се окаже губещо за компанията, предупреждават анализаторите.

Коментари по темата: „HTC с първо в историята си тримесечие на загуба”

добавете коментар...

  1. Pepi

    🙂 “флагманския смартфон”

Коментар