Нови Primergy сървъри пестят и работят по-бързо

Двупроцесорните Xeon сървъри Fujitsu Primergy са достъпни в няколко варианта: Rack, Tower, Blade и CX

Двупроцесорните сървъри Fujitsu Primergy са достъпни в няколко варианта: Rack, Tower, Blade и CX

Японският гигант Fujitsu въвежда на пазара следващо поколение сървъри Primergy, базирани на процесор Intel Xeon, съобщиха от българския офис на компанията. Новите машини подобряват ефективността на ИТ инфраструктура, като увеличават производителността на приложенията чрез обединяване на сторидж, сървър и входно/изходни операции и оптимизират енергопотреблението чрез спестяване на разходи за охлаждане.

Двупроцесорните сървъри Fujitsu Primergy са достъпни в няколко варианта: Primergy RX Rack за центрове за данни; Primergy TX Tower за офиси, отделечени места и малки компании; Primergy BX Blade – компактни и мащабируеми блейд системи, с които се постига висока плътност на инфраструктурата; скалируеми Primergy CX за оптимизирана сървърна инфраструктура за облачни приложения.

Новите сървъри се отличават с подобрен топлинен дизайн Fujitsu Cool-safe, който пести енергия  и разходи за охлаждане, като същевременно гарантира работоспособност на системата дори при екстремни условия. Според производителя, икономията на енергия надвишава 27%.

Машините стъпват на следващо поколение процесори от семейството Intel Xeon, вкл. E5-2600 v2 с до 12 ядра и по-голяма кеш памет, благодарение на което се постига до 50% по-висока производителност, при запазване и дори намаляване на енергийната консумация.

Нови са и захранващите блокове с енергийна ефективност 80 Plus Titanium (96%). Предвидена е също допълнителна разширяемост на основната памет (до 1536 GB) и е повишена честотата (до 1866 MHz). Паралелните изчисления се извършват до 10 пъти по-бързо, благодарение на Intel Xeon Phi копроцесори.

Опростено дистанционно управление спестява време на ИТ отдела, като за целта се използва вграден контролер за отдалечено управление (iRMC S4). Налични са също възможности за детайлен отдалечен контрол на вътрешните HDD дискове на сървъра и RAID конфигурации, както и на операции извън RAID-групата.

Новите сървъри Primergy са придружени от широко портфолио от услуги и помощни средства, чрез които потребителите могат да намалят разходите през целия жизнен цикъл, да съкратят времето на реализиране на проекта и да увеличат надеждността на приложенията и услугите, уточниха от компанията.

Цените на новите машини варират в зависимост от типа и конфигурацията. Модел Primergy RX300 S8, например, струва 7464 лв. без ДДС, като включва два 6-ядрени процесора Intel Xeon, 32 GB памет DDR3, два броя 450-гигабайтови SAS дискове, резервни захранвания и средства за отдалечено управление.

Коментар