Платформа INDEED наследява „Дни на Майкрософт”

С новия по-концентриран характер на събитията ще бъдем ценен партньор за всички професионалисти в ИТ сферата, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България

С новия по-концентриран характер на събитията ще бъдем ценен партньор за всички професионалисти в ИТ сферата, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България

Майкрософт България представи INDEED, новата платформа на компанията за ИТ конференции, която наследява емблематичните за технологичните среди „Дни на Майкрософт”, но ще предложи серия от по-задълбочени конференции и профилирани събития за разработчици и ИТ специалисти.

Наименованието INDEED, от една страна, носи смисъла на израза „в действие”, а от друга е събирателна за основните ценности на новия бранд – Innovation, Networking, Data, Entrepreneurship, Education, Development – дни, посветени на иновациите, създаването на контакти, информацията, предприемачеството, новите знания и развитието.

С новия по-концентриран характер на събитията, част от тази платформа, компанията ще бъде ценен партньор за всички професионалисти в сферата на технологиите, подчерта Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Основен елемент, който ще отличава новата платформа, е засилената демо част и възможността за взаимодействие с най-новите технологии в реална среда. Първата конференция от поредицата INDEED се казва In Charge и е насочена към ИТ специалистите. Тя ще се проведе на 21-22 ноември в Sofia Event Center. Регистрацията за конференцията вече е отворена.

В програмата на In Charge са заложени 3 панела, които покриват основните компоненти на Cloud OS. Първият от тях – „Трансформация на центъра за данни” – ще представи нововъведенията в решенията за управление на инфраструктурата чрез Windows Server 2012 R2, Microsoft System Center 2012 R2 и Windows Azure и как те могат да посрещнат съществуващите предизвикателства в ИТ.

Вторият панел – „Анализ на данни” – ще бъде фокусиран върху новия SQL Server 2014 и решенията за бизнес анализи (BI) на Microsoft. Третият панел – „Бизнес продуктивност” – ще демонстрира реални сценарии и проекти, защо и как различни организации се възползват от Office 365, Lync Server, Exchange Server & SharePoint Server.

Голяма част от технологиите, застъпени на In Charge, ще получат обновление в следващия един месец. За да осигури опция на бизнеса да разработва ИТ инфраструктура за свързани услуги и приложения в облака, на 18 октомври Майкрософт ще направи глобалната премиера на Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 и втората предварителна версия на SQL Server 2014.

Коментар