Интерут пуска тежката си артилерия в мениджмънта

Гарет Уилямс е новият главен изпълнителен директор на Интерут – компанията, която притежава силно развита мрежа за пренос на глас и данни в Европа. Доскоро той отговаряше за бизнес развитието на Интерут в Америка, Азия и Европа (включително България).
Гарет Уилямс постъпва в компанията през 2002 г. със задачата да подпомогне преструктурирането й. През последните 5 години играе основна роля в превръщането на Интерут в компания с годишен оборот от 200 млн. евро.
„Преведохме Интерут през телекомуникационната депресия, като удвоявахме ръста всяка година”, споделя Гарет Уилямс. „Нашата паневропейска мрежа от ново поколение вече има устойчиво присъствие в Нова Европа”. Продължаваме да се разширяваме на изток и на юг”, допълва той.
Целта на Уилямс е да удвои приходите на компанията през следващите три години и да увелича дела й в бизнес сектора. CEO-то има над 20-годишен опит в телекомуникациите. Заемал е ръководни позиции както в традиционни, така и в алтернативни телекоми.
Преди да постъпи в Интерут, Гари Уилямс създава бизнес екипите на Concert и QoSNetworks в Европа, САЩ и Азия. Започва кариерата си като мениджър продукти, ценообразуване и маркетинг в British Telecom(по-късно BT Global Services и Concert), където работи 13 години на различни отговорни позиции.
През декември миналата година Гарет Уилямс посети България във връзка с оповестяването на сделката за придобиване от Интерут на 100% от местния алтернативен оператор „Телеком Партнърс Нетуърк”.

Коментар