IBM обяви нови решения за частни и хибридни облаци

През 2017 г. половината от големите предприятия ще имат хибридни облачни системи, прогнозира Gartner

През 2017 г. половината от големите предприятия ще имат хибридни облачни системи, прогнозира Gartner

IBM обяви нови системи и решения за споделяне на ресурси и управление на мобилни технологии и големи обеми от данни. Предложенията включват PureSystems, Power Systems, Smarter Storage Systems, System X и портфолио от решения за изграждане  на облачни системи.

Компаниите по света внедряват частни и хибридни облачни системи, които им помагат по-лесно да управляват вътрешните ресурси, докато използват външни облачни услуги. Според анализаторската компания Gartner, хибридните облачни изчисления в наши дни са на същото ниво, на което са били частните облачни системи преди три години.

Прогнозата сочи, че през 2017 г. почти половината от големите предприятия в света ще разполагат с хибридни облачни системи за изчисление, прогнозира Gartner. С нововъведенията в IBM PureSystems компании от всякакви размери ще могат да ползват експертни интегрирани системи. Ключови нововъведения в системата са PureFlex System – Express и PureFlex System – Enterprise.

IBM въвежда редица нови предложения и в Power Systems. Така например, инструментът за виртуализация IBM PowerVC предоставя графично аналитични данни в реално време и помага за идентифициране на потенциални проблеми с продуктивността на системите.

С помощта на Storwize пък клиентите ще могат да изграждат частни и хибридни облачни системи за съхранение на данни със способности за виртуализация.

Коментар