Арестуват за кражба на виртуална мебел

Освен в реалния свят, хората вече са преследвани от полицията и във виртуалния. Престъпление се оказва, например, кражбата на виртуален мебел в онлайн игра.
Именно за подобно деяние холандската полиция арестува 17-годишен младеж. Други четирима на по 15 години за заподозрени, твърди Ройтерс.
Кражбата на виртуалните мебели е оценена на 4000 евро. Полицията разкрива, че младежът е откраднал „предметите” от виртуалните стаи на няколко почитатели на онлайн вселената Habbo Hotel.
17-годишният хакер е пробил акаунтите на своите жертви и е изнесъл “обзавеждането” от стаите им в Habbo Hotel. Останалите четирима младежи са обвинени в преместване на мебелите от стаите на жертвите в техните он-лайн жилища.
Във виртуалната вселена Habbo Hotel, притежавана от финландската компания Sulake, са регистрирани около 80 милиона потребители от над 30 държави. Членовете на обществото могат да обзавеждат свои собствени стаи и да играят чрез т.нар. Habbo кредити, за които заплащат с реални пари.
Наскоро подобен инцидент се случи във виртуалния свят Second Life. Двама обитатели на “Втори живот” се съдят в момента в Ню Йорк, заради кражба на компютърни кодове на вещи, търгувани във виртуалния свят.

Коментар