Nokia Siemes Networks показа технологична мощ на роуд шоу у нас

Комуникационни решения в три основни направления лансира Nokia Semens Networks на българския пазар, в рамките на роуд шоу със специален камион с демонстрационно оборудване.
“Нови приходи”, “Оперативна ефективност” и “IP-базирана конвергенция” са трите отраслови теми, във всяка от които комуникационният гигант предлага продукти и решения за потребителите на пазара у нас.
В частта Нови приходи Nokia Siemens Networks включва решенията за мобилна и IP телевизия, както и мобилния широколентов достъп. Според прогнозите, близо половин милиард души ще гледат телевизия на мобилните си телефони през 2011 година. В тази област компанията предлага цялостно решение за свързване на крайни потребители DVB-H (Digital Video Broadcast for Handheld), насочено към масовия пазар.
При мобилния широколентов достъп Nokia Siemens Networks набляга на технологията HSPA, която осигурява по-висока скорост за пренос на данни от 3G. В момента е достъпна и Internet HSPA (I-HSPA), а още по-напред в развитието е LTE – нова технология за радио интерфейс с потенциал да намали мрежовата сложност. LTE ще осигури интерактивни услуги в реално време при непрекъснатост на връзката.
„LTE е развитието на днешните 3G мрежи. То намалява сложността за операторите, като същевременно предлага подобрения в преноса на данни за увеличаващ се брой мултимедийни услуги”, коментира Гюнтер Цвикъл, директор за България на Nokia Siemens Networks.
За да увеличи Оперативната ефективност на операторите, Nokia Siemens Networks е разработила специална програма, чиято цел е да управлява трафика така, че употребата на интернет базирани мобилни услуги за обмен на файлове да не се превърне в заплаха за капацитета на мрежата.  Решението Flexi ISN гарантира справедливо споделяне на ресурсите на мрежата при прилагане на фиксирани тарифи.
IP-конвергенцията се очертава като основно решение за предоставяне на интегрирани и лесни за използване услуги, заявиха от Nokia Systems Networks. Фиксираният трафик на глас намалява от 2001 година насам, докато мобилният и IP-базираният се увеличават. Процесът се допълва с използване IP мултимедийни услуги. IMS решенията на Nokia Siemes Networks позволяват едновременно предлагане на VoIP и мултимедийни приложения, базирани на собствени или външни програмни разработки.
През 2006 година съвкупните нетни продажби на Nokia Siemes Networks възлизат на 17.1 млрд. евро – резултат, който я определя като едно от най-големите дружества в областта на телекомуникационната индустрия. Със седалище в Еспоо, Финландия, компанията обединява предприятията от Networks Business Group на Nokia и комуникационните направления на Siemens Communications.
В България, сред най-големите клиенти на гиганта са БТК и трите мобилни оператора. Компанията осигурява работа на 120 души у нас.

Коментар